Створення газети входить до переліку обов’язкових завдань із предмету «Основи журналістики» для студентів першого курсу кафедри журналістики. Щоб поглибити знання з верстки і створити власний часопис, студенти провели практичну роботу з «Основ журналістики» у редакції газети «Погляд».

Під час пари, що відбулася 18 жовтня, юні медійники не лише здобули навички, необхідні для працівників друкованих ЗМІ, а й дізналися про етапи становлення студентської газети. Так, доцент кафедри журналістики, головний редактор «Погляду» Володимир Тарасюк розповів, що часопис побачив світ у 1999 році. Відтоді змінилося чимало: від редизайну логотипу – до повного оновлення газети в 2019 р., перенесення редакції до нового приміщення, не кажучи вже про зміну поколінь студентів, які працюють над газетою.

«Оскільки «Погляд» не одразу здобув популярність, назва газети була написана великими літерами, щоб виділити її серед інших. Крім того, такий варіант колись запропонували самі студенти. Тепер, коли друковане видання впізнаване, потреби в цьому немає. Саме тому розмір заголовків більший, аніж назва. Ми акцентуємо увагу на змісті замість назви», – пояснив Володимир Юрійович.

Також Володимир Тарасюк згадав досягнення редакції, серед яких 3 місце в конкурсі всеукраїнських студентських ЗМІ у Запоріжжі в 2008 році.

Після екскурсу в історію студенти ознайомилися з друкованими екземплярами «Погляду». Головний редактор звернув увагу присутніх на заголовки, їхнє розташування в тексті. «При переносі заголовків потрібно враховувати те, чи не розділені логічні пари», – наголосив він. Також юні журналісти і піарники цікавилися, яка кількість колонок є оптимальною для газетної шпальти.

На запитання, чи був задоволений активністю студентів під час заходу, Володимир Тарасюк відповів ствердно, додавши, що помітив «іскринку в очах» молоді. «Це надзвичайно важливо для їхнього фахового зростання», – прокоментував він.

Отже, студенти першого курсу продовжують вивчати різновиди медіа, працюють над творчими роботами з різних предметів. Сподіваємося, в майбутньому це сприятиме поліпшенню іміджу України на світовій арені як країни з якісними медіа і хорошим рівнем свободи слова.

Нагадаємо, 29 вересня на базі пресклубу юного журналіста «Медіаперспективи» відбулася зустріч студентів-першокурсників із дизайнеркою Яною Лабунець, де медійників також ознайомили з принципами верстки і художнього оформлення видань.

Сергій Чернишов, студент 1 курсу відділення журналістики  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *