Бути щасливим — мета кожного з нас. Із 2012 р. за ініціативою ООН у світі відзначають Міжнародний день щастя. Щороку напередодні свята, яке припадає на 20 березня, оприлюднюють міжнародний індекс щастя кожної країни, у якому враховано рівень доходів, очікувану тривалість життя, обсяг соціальної підтримки, ступінь особистої свободи, ставлення до корупції, щедрість народу. Приємно, що в 2021 р. Україна піднялася на 10 сходинок вище у світовому рейтингу щасливих країн і займає 123 позицію з-поміж 153.

Другокурсники відділення журналістики поміркували про день щастя і пропонують свій погляд, ставлення до нього у вигляді тематичного радіопроєкту. Працювали над ним у межах дисципліни «Теорія і методика журналістської творчості (радіо)».

Студентки зізнаються, що до створення радіовипусків про Міжнародний день щастя знали небагато, як, напевно, й чимало українців, адже це відносно нове свято. Найцікавіше було підібрати влучне пояснення самого щастя й того, якими емоціями воно передається. Спочатку здалося, що працювати над проєктом буде складно через карантинні умови. Однак вийшло краще ніж очікували, незважаючи на те, що випуски записані на звичайні диктофони.

Над першим випуском працювали Анна-Марія Гецко, Тетяна Білинець, Катерина Мешко, Євгенія Салька. Дівчата сподіваються, що слухачам сподобається радіопроєкт, бажають усім почуватися щасливими, дарувати щастям іншим, радіти дрібницям, адже це під силу кожному.

 

У другому радіовипуску про Міжнародний день щастя Аліса Остолош розповіла, де відзначають це свято, а Юлія Дердюк – про його історію. Традиціями святкування поділилася Софія Бурда. Анастасія Лабик спробувала розкрити секрет щастя. А цікаві факти про щастя підібрала Юлія Данча. Приємного прослуховування!

 

Аліса Остолош, Юлія Дердюк, Євгенія Салька

Фото з сайту Unsplash.com (автор bruce mars)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *