У залі центральної районної бібліотеки Виноградова відбулася презентація книги Миколи Бурмек-Дюрі «Мама казали правду». Книга побачила світ у видавництві «Гражда». Фінансово підтримала  видання Ромська програмна ініціатива «Рома України» від Міжнародного фонду «Відродження».

Модерувала презентацію Марія Селехман-Конкіна, розпочавши з невеликого екскурсу в біографію автора. Микола народився 9 червня 1987 року в селі Цибулів Монастирищенського району на Черкащині. Згодом переїхав із сім’єю до села Верхня Визниця Мукачівського району. У 10-річному віці він мешкав у Києві, де знаходив будь-які шляхи для заробітку, тоді ж почав писати вірші. На Виноградівщину, у село Великі Ком’яти Микола приїхав у свої 15 років. Закінчивши школу, вступив до Карпатського університету імені Августина Волошина, де отримав диплом магістра права.

Книжка «Мама казали правду» є третьою у творчій біографії Миколи. У цій книжці він описує життя ромської громади, розповідає про свою матір, про те, як тяжко у дитячому віці переживав розлучення батьків. Мета книги, за словами автора, – показати, що роми поважають старше покоління, виховують дітей, будують оселі, працюють, як і всі українці.

Наприкінці заходу своїми враженнями поділилися краєзнавці  Іван Біланчук і Ярослав Мар’ян, директор Виноградівської РЦБС Каталіна Вашкеба, журналіст Василь Горват. Вони зазначили, що ця книжка дозволить познайомитися поближче із життям ромів, почерпнути для себе щось нове та цікаве.

Після презентації всі охочі могли придбати примірник видання з автографом автора.

Олександра Костьо, студентка відділення журналістики. Фото авторки та видавництва “Гражда”

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *