1 жовтня філологічний факультет провів благодійний ярмарок на підтримку 203-ї авіабригади. Серед учасників заходу був і військовий цього підрозділу – Гліб.

До проведення долучилися студенти всіх спеціальностей філологічного факультету. Молодь продавала випічку власного виробництва, безалкогольний глінтвейн, фрукти в шоколаді, трав’яні чаї, малюнки, шопери тощо. Також пропонували зіграти в дартс, безпрограшну лотерею, аукціон. На останньому продавали речі з місць активних бойових дій, навчали тактичній медицині та ділилися досвідом перебування у лавах ЗСУ.

Філологічний факультет не вперше організовує подібні заходи для підтримки військових. Заступниця декана філологічного факультету Марта Демчик так розповідає про мету подібних акцій: «Хлопцям і дівчатам, які там, на передовій, потрібна наша підтримка – і моральна, і матеріальна. Це найменше, чим можемо їм допомогти. Поки йде війна, ми будемо проводити благодійні ярмарки, донатити, щоб наші захисники і захисниці знали, що ми разом з ними, так як можемо, наближаємо перемогу».

Магістрант кафедри журналістики, співорганізатор ярмарки Нікіта Лісовець переконаний, що такі заходи обʼєднують та покращують комунікацію між студентами різних курсів: «На нашому факультеті вже є традиція щорічно проводити благодійні ярмарки. Ми завжди працюємо як одна велика родина. З кожним роком підвищуємо планку: залучаємо більше людей та збираємо більші суми. Кожен студент підготував щось своє: випічку, обід, шоколадний фонтан, безалкогольний глінтвейн тощо. В нас завжди чудова атмосфера!»

Учасниця ярмарку, студентка другого курсу спеціальності СО «Українська мова та література, Зарубіжна література» Едіта Кукаріна зауважила, що всі працювали дружно, дівчата та хлопці з головою поринули у процес створення чогось нового та цікавого. І в них це вийшло!

На зібрані 35 тисяч купили зарядну станцію для прожектора, щоб військові краще бачили вночі. Сподіваємося, це врятує комусь життя і ще на крок наблизить до перемоги.

Дякуємо Збройним Силам України!

 

Олена Лазня, студентка 1 курсу кафедри журналістики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *