Під час літньої практики студенти кафедри журналістики виконують різні завдання, що залежить від освітньої програми та місця проходження практики. На базі мультимедійної платформи «Media Vista» цього року поліпшують знання і навички студенти 1-3 курсів. Зокрема, другокурсники працюють над аудіо-та відеопроєктами. Серед них і студентка  Тетяна Тарасюк, яка записала перше інтерв’ю в рамках авторського подкаст-проєкту «Хихоньки».

До розмови запросила стендапера, випускника трьох факультетів УжНУ Василя Шовака. Дівчина хотіла дізнатися більше про його творчий шлях і розвиток стендапу в Ужгороді. Крім того, розпитала Василя про студентське життя, табуйовані теми в гуморі та актуальність гумору під час війни.

На початку розмови Тетяна провела своєрідний інтерактив – запропонувала Василеві описати себе словами, що починаються на перші літери його імені. Хлопець упорався, представившись як: «Вільний, веселий та відвертий…».

Василь зізнався, що стендап – це його хобі, на якому не підзаробиш грошей під час війни, та й не має такої мети, адже більшість коштів із виступів переказують на підтримку ЗСУ. На життя він заробляє в центрі пробації. На запитання про те, як переконує тих, хто не розуміє стендапу, відповідає, що в цьому немає сенсу, якщо люди мають певні упередження.

З часу повномасштабного вторгнення попит на стендап-виступи є, але теми, звісно, суттєво відрізняються. На щастя, зменшилася кількість російськомовних виступів, а жартів, пов’язаних із війною, коміки уникають.

Стендапер також поділився, що відчув певну ностальгію, переступивши поріг рідного університету, та з радістю розповів кумедні ситуації зі студентського життя. Зізнався, що під час навчання теж не соромився жартувати.

Запрошуємо переглянути відеоінтерв’ю на ютуб-каналі «Журналістика УжНУ».


Максим Костик, Нікіта Могілка, студенти 1 курсу, спец. «Журналістика»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *