6 грудня, в день Збройних Сил України, в ректораті Ужгородського національного університету відбувся благодійний музичний концерт. Його організовувала громадська організація «Волонтеріат УжНУ» та військовий 63-ї механізованої бригади Ян Брензович.

Кошти збирали на дві добрі справи: для Збройних Сил України, а саме для 63-ї механізованої бригади 105 батальйону мінометної батареї, та на реабілітацію Марійки Татач після онкології.

Перед концертом в онлайн-форматі та безпосередньо перед виступами відбувся аукціон, лотами для якого були малюнки Марійки.

Учасниками концерту були три гурти: «Not One», «Вабливий Кіт», «Ням-ням». Їхніми учасниками є студенти і випускники УжНУ.

Гурт «Not One» створений у 2019 році. У ньому грають і співають: Яна Рижак (вокал), Дарія Дяченко (гітара),  Євгенія Белей (піаніно, вокал), Роман Візавр (барабани), Максим Галашко (бас-гітара).

Музиканти гурту «Вабливий Кіт» вважають своєю метою урізноманітнення буденності та створення чудової атмосфери ритмічними, енергійними, запальними, дещо іронічними піснями. Учасники: Богдан Бобич (вокал, ритм, гітара), Євгеній Дердяй (соло, гітара), Юліанна Попович (бас-гітара), Тарас Кузьма (барабани).

Гурт «Ням-ням» займається творчістю з 2023 р. – в оновленому складі:  Василь Білей (вокал), Ростислав Совга (клавіші), Ростислав Грошик (бас-гітара), Роман Візавр (барабани), Ян Брензович (соло-гітара).

Загалом під час благодійного концерту й аукціону вдалося зібрати понад 75 тисяч гривень. Ці кошти розділили порівну: одну частину передали на реабілітацію Марійки, іншу – для ЗСУ. За словами Яна Брензовича, мінометникам потрібно підготуватися до зими, тому гроші витратять на утеплення, підготовку автомобілів до зими та на ремонт.

Максиміліан Бабинець, Нікіта Могілка, студенти 1 курсу спец. «Журналістика»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *