7 листопада студенти 3-4 курсів філологічного факультету разом зі своїми викладачами здійснили навчально-ознайомчу екскурсію «Літературне краєзнавство» до озера Синевир.

Організувала поїздку професорка кафедри української літератури Валентина Барчан зі своїми колегами. Разом зі студентами українського відділення до високогірного озера піднялися й медійники першого курсу, аби відзняти фото-, відеоматеріал і закарбувати яскраві спогади з університетського життя.

Поїздка  почалася захопливими історіями та цікавих фактами про місця на шляху до Синевира. Студенти виголосили мінідоповіді про видатних письменників Закарпаття – Василя Гренджу-Донського, Івана Ірлявського, Петра Скунця, Христину Кериту, Михайла Рошка та ін., а також почули легенду виникнення озера Синевир. Талановиті філологи навіть зачитували поезію і так креативно провели заняття в автобусі.

Першою зупинкою був Синевирський перевал, де на фоні неймовірного пейзажу гір, робили фотографії та відео, незважаючи на дощ та вітер. Проте біля озера погода почала змінюватися на краще, вийшло сонечко. Краєвиди та сам Синевир зачарували студентів і викладачів!

Дорогою назад учасники екскурсії пообідали в колибі, де скуштували смачні страви української кухні під народну музику.

Вже в автобусі всі активно обмінювалися враженнями, насолоджувалися чарівним заходом сонця.

Викладачі та студенти залишилися задоволені мандрівкою і вже планують наступну подорож до цікавих місць Закарпаття.

Валерія Бороховська, Вероніка Товтин, студентки 1-го курсу спец. «Реклама і зв’язки з громадськістю»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *