2 жовтня в УжНУ відбувся благодійний ярмарок, організований філологічним факультетом. Студенти ініціювали його, щоб зібрати кошти для 81-ї аеромобільної бригади другого аеромобільного батальйону.

До організації і проведення долучилися близько пів сотні студентів різних спеціальностей. Ініціювали захід медійники 2 курсу Максим Галашко й Анастасія Джупіна. Разом із однокурсниками й старшокурсниками, за підтримки заступниці декана з виховної роботи Марти Демчик, підготували програму й успішно провели захід.

У 81-й аеромобільній бригаді другого аеромобільного батальйону служив 2-курсник спеціальності «Журналістика» Микита Пацаловський. Він добре знає потреби військових, тож студенти одразу вирішили, що спрямують зібрані кошти саме цій бригаді. Молодь записала відеоанонс і в такий спосіб інформувала про захід, залучала донати.

Студенти продавали на ярмарку різні смаколики, вироби ручної роботи: браслети, обручки з бісеру, шопери, малюнки, оригамі. Крім того, співали в караоке й під гітару, фотографували й розфарбовували речі за донат. Першокурсники спеціальності «Журналістика» показали танець «На межі», який прикрасив ярмарок і залучив до нього ще більше учасників. Студенти намагалися показати біль сьогодення, боротьбу українців. Дехто з глядачів навіть просльозився, адже танець зачепив за живе.

Заступниця декана з виховної роботи Марта Демчик поділилася враженнями від ярмарку й танцю 1-курсників: «Ідея такого виступу і бажання цей танець презентувати, а також те, як студенти виступили, – найважливіше! Я вважаю, що цей танець був родзинкою сьогоднішнього заходу, студентам вдалося показати те, що всі ми переживаємо, як прагнемо наблизити Перемогу».

Студенти вклали в ярмарок багато сил та часу, кожен хотів взяти участь, виступати, танцювати, спекти щось, продавати, – і все це для ЗСУ! Молодь готова допомагати військовим в різний спосіб. Враженнями поділилася студентка спеціальності «Середня освіта (Українська мова і література. Англійська мова і література)» Тетяна Гриб, учасниця ярмарку: «Мені приносить задоволення допомагати бійцям, які щодня боронять Україну. Кошти, які я витратила на підготовку продукції, – для воїнів ЗСУ. Всю виручку віддам до спільної каси. Вважаю, що ми повинні донатити щодня, кожен українець!».

4-курсник кафедри журналістики, громадський декан факультету Михайло Коштура, який також брав участь у ярмарку, відзначив танець «На межі» як один із кращих виступів: «Мені дуже сподобався задум. Дівчата і хлопці молодці, що підготували все за тиждень, це вартувало зусиль!».

Своїх колег підтримали інші 1-курсники, які були серед глядачів і покупців на ярмарку. Танець мотивує ще більше волонтерити та підтримувати наших бійців, – зазначили студенти. Він передає відчуття під час повітряних тривог, життя в умовах війни, змушує задуматися над проблемами сучасності. Всі ми пригнічені, але участь у волонтерських заходах дає надію, і це дуже важливо.

Наприкінці дня підрахована сума шокувала студентів – зібрали понад 23000 гривень! Гроші надсилали на «банку» навіть після завершення ярмарку. Такі заходи планують проводити й надалі, вони дають можливість поєднати благодійність і добре провести час.

Слава Україні! Героям слава!

Мирослава Глагола, Анна Петрішка, студентки 1 курсу кафедри журналістики

Фото авторів і Віталіни Павленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *