4 вересня на кафедрі журналістики Ужгородського національного університету відбулося знайомство та посвята першокурсників. Зустріч організували студенти 2-5 курсів, які підготували цікаві відео, поради і жартівливий ритуал для молодших колег.

Свіжоспечених студентів спочатку зібрали в телестудії, де другокурсники Андрій Русин, Анастасія Стегайло, Віталіна Павленко розповіли про навчання в університеті. Після перегляду веселих відео про університет і гуртожиток першокурсники зіграли в гру на платформі «Kahoot!». Затим відбулося знайомство з викладачами й навчальним процесом.

Церемонія посвяти пройшла в коридорі факультету. Першокурсники разом виголосили жартівливу клятву медійника та по черзі випили таємничий напій, смак якого символізує студентське життя – гіркий, але водночас приємний.

Опісля студенти повернулися до аудиторії, прослухали інструктаж і поспілкувалися з завідувачем кафедри, доцентом Євгеном Соломіним та академнаставницею, доценткою Ганною Гецко. Також першокурсники мали змогу поділитися враженнями зі старшими колегам-журналістам – для студентського радіо.

«Я не очікувала, що мені так сподобається знайомство зі старшокурсниками. Було класно та весело! Я дуже вдячна організаторам, своїм одногрупникам, з якими ми вже як сімʼя», – зазначила студентка першого курсу Марина Шекмар.

Про підготовку й проведення зустрчі з новими студентами розповів другокурсник Андрій Русин: «Дуже сподобалося, що першачки були зацікавлені. Захід вдався на славу, такі події відіграють важливу роль у формуванні бренду нашої кафедри. Можливо, не з першого разу, але нам все ж вдалося провести заплановане знайомство (подія мала відбутися 1 вересня, але через повідомлення про замінування університету її довелося перенести – прим. авт.). Усі добре провели час, налаштувалися на навчальний рік, познайомилися один з одним. Нам вдалося створити дружню атмосферу і, на мою думку, це головне. Щодо підготовки заходу, то студенти старших курсів самі зголосилися допомогти з організацією, провести знайомство і посвяту. Це означає, що на кафедрі журналістики навчають ще й лідерству. Впевнений, цьогорічні першокурсники підхоплять естафету і також братимуть активну участь у житті факультету».

Студенти розійшлися задоволеними, сповненими яскравих вражень та продовжили навчальний день. А першокурсники з натхненням вирушили у неповторну та захопливу подорож медіасвітом. Усе найцікавіше в них попереду!


Софія Скиба та Софія Сливка, студентки 1 курсу кафедри журналістики

Фото Михайла Коштури

Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *