23 червня на кафедрі журналістики відбулася зустріч із головою Національної спілки журналістів України Сергієм Томіленком та головою Закарпатської обласної організації НСЖУ Віталієм Мещеряковим. 

Говорили про роботу Спілки в умовах війни, актуальні проблеми журналістики, підтримку медійників та редакцій, що працюють у регіонах, де тривають бойові дії.

«Ми надали допомогу понад 3 тисячам журналістів з початку повномасштабного вторгнення. Це включає матеріальну підтримку редакцій, видання посібників про роботу в гарячих точках. Проводимо тренінги з фізичної та медичної допомоги, щоб журналісти, які висвітлюють питання війни, могли їхати на передову з необхідними знаннями. Одним із наших пріоритетів є допомога відродженню місцевих медіа на деокупованих і прифронтових територіях. Захоплюємося нашими колегами, такими як газета «Обрій Ізюмщини» – наразі це єдине джерело інформації для жителів Ізюма. Також газета «Вісті Снігурівщини» виходила під окупацією і не просто вижила, а стала символом України для місцевого населення», – розповів голова НСЖУ.

На запитання професора кафедри журналістики, декана філологічного факультету Юрія Бідзілі про те, чи виграла Україна інформаційну війну, Сергій Томіленко відповів: «Я вважаю, що Україна виграла інформаційний спротив. Більшість українців мобілізовані на опір окупанту, ми говоримо однією мовою, українські медіа та західні медіа підтримують цей спротив. Однак російська пропаганда залишається потужною, контролюючи своїх громадян. Наше завдання – пробити цю бульбашку, яку зацементувала російська влада».

Зустріч була цікавою та інформативною як для студентів, так і для викладачів кафедри.

Пропонуємо переглянути відеоподкаст, який записали з С. Томіленком студенти 3 курсу Н. Лісовець та М. Коштура.

Яна Футинець, студентка першого курсу кафедри журналістики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *