23 червня, у п’ятий день проєкту Літній університет, його учасники ознайомилися з філологічним факультетом, зокрема з кафедрою журналістики.

Перша частина зустрічі була ознайомчою: декан підрозділу Юрій Бідзіля розповів учням про всі спеціальності, які можна здобути на філологічному. Третьокурсниця українського відділення Христина Ігнат коротко презентувала підрозділ, поділившись своїм досвідом здобуття освіти в УжНУ. Опісля школярам показали відеороботи студентів – ролик про факультет, що здобув третє місце в загальноуніверситетському конкурсі, випуск “А як у вас кажуть” та патріотичне відео студентів-журналістів, створене до Дня вишиванки.

Наступна частина зустрічі відбулася в ігровому форматі. Разом із Олегом Хававчаком, старшим викладачем кафедри української літератури, школярі зіграли в “Глухий телефон”, що наочно показує, як створюється дезінформація.

Після цього учасників Літнього університету розділили на три мінігрупи, які проводили час зі студентами-медійниками. Перша команда здобувала основи відеозйомки під керівництвом студентів третього курсу кафедри журналістики Михайла Коштури та Микити Лісовця. Учні імпровізували на камеру, моделювали різні ситуації та уявляли себе в прямому ефірі. Цей майстер-клас став важливим кроком для тих, хто мріє про майбутню кар’єру в галузі журналістики.

Анастасія Стегайло та Андрій Русин з другою мінігрупою відправилися до радіостудії, де отримали позитивні враження від створення подкасту. Кожен школяр мав можливість висловити свої думки перед мікрофоном, а також поділитися враженнями від перебування в УжНУ. Це був незабутній досвід, який підтвердив, що світ медіа має безмежні можливості для самовираження.

Сніжана Безкровна, Дмитро Воробйов та Софія Бурда з третьою групою школярів створювали патріотичний відеоролик для наших захисників, а також записали враження учасників Літнього університету, які ви можете переглянути на сторінці в інстаграмі.

Проєкт Літній університет не тільки надав можливість ознайомитися з філологічним факультетом та його освітніми програмами, але й відчинив двері до світу медіа та креативності. Кожна команда студентів зробила значний крок у своєму професійному розвитку, здобувши нові знання та навички комунікації.

Яна Футинець, студентка першого курсу кафедри журналістики

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *