Новий навчальний рік розпочався для журналістів-першокурсників із професійного майстер-класу. В пресклубі молодого журналіста вони дізнавалися про роботу дизайнера і верстальника друкованих видань від випускниці кафедри Яни Лабунець.

Захід організували спеціально для студентів спеціальностей «Журналістика», «Реклама та зв’язки з громадськістю», «Міжнародна журналістики», які зараз вивчають дисципліну «Основи журналістики». Одним із завдань у межах курсу є створення власної газети. Модерував засідання пресклубу декан факультету, лектор курсу Юрій Бідзіля.

Яна Лабунець поділилася з юними медійниками тонкощами верстки друкованих видань, розповіла про дизайн сучасних газет та журналів, порадила, як підбирати шрифти, ілюстрації тощо.

Дизайнерка продемонструвала презентацію з прикладами верстки та власними роботами, а також студенти мали змогу погортати примірники журналу «Унікум», в якому тривалий час працювала Яна.

Після закінчення майстер-класу студенти ставили чимало запитань. Зокрема цікавилися, чим відрізняється робота верстальника від дизайнера? Які програми можна використовувати для роботи з версткою газети? Чи можна використовувати варваризми в назві газет?

Після закінчення майстер-класу першокурсники разом із Яною Лабунець і викладачами курсу «Основи журналістики» зробили спільну світлину – на згадку про перше засідання пресклубу, що відбулося в цьому навчальному році.

Людмила Майор, Авеліна Сарвадій, студентки ІІ курсу відділення журналістики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *