Доросле життя кожен трактує по-різному. Для когось це досягнення 18-річчя, інші запевняють, що людина дорослішає відтоді, як починає заробляти гроші. Однак більшість усе ж пов’язує це поняття із вступом до університету. Погодьтеся, важливо обрати професію, яка зробить тебе щасливим. За таких умов і працювати не доведеться – йдеться у відомому вислові. На вибір цьогорічних абітурієнтів, безумовно, суттєво вплинула війна. Утім, попри побоювання, вступна кампанія пройшла досить успішно, а спеціальність «Журналістика», як і минулого року, залишається однією з найпопулярніших в Україні.

Кафедра журналістики УжНУ у 2022-2023 навчальному році вітає 28 першокурсників – творчих, креативних, витривалих юнаків і дівчат, які обрали спеціальності «Журналістика», «Реклама та зв’язки з громадськістю», «Міжнародна журналістика». Це студенти з Донецької, Запорізької, Чернігівської, Житомирської, Київської та інших областей і, звісно, із Закарпаття.

Щоб новобранці вже з першого дня відчули атмосферу навчання на відділенні журналістики, студенти старших курсів спільно з викладачами влаштували неформальний прийом у телестудії. Юні медійники зіграли у гру-вікторину «Kahoot» і дізналися, наскільки готові до здобуття знань, а також подивилися слайдшоу, поради для навчання, гумористичне відео «Старшокурсники – першокурсникам», відеофільм про поселення в гуртожиток і пройшли коротке опитування. Студенти з досвідом поділилися секретами та відповіли на питання, які зазвичай цікавлять «першачків»: «Що таке залік?», «Курсова робота – це складно?», «Яка різниця між заліком та іспитом?» тощо. Всі матеріали для першокурсників підготували під час літньої практики студенти старших курсів Артур Логойда, Микита Педченко, Юрій Шіман, Ольга Барановська, Мирослав Лисович, Михайло Коштура, Валерія Мацола, Ніколетта Саєнко, Владислав Приймак.

Чи сподобалося знайомство з викладачами і колегами та що найбільше запам’яталося – я запитав у першокурсниць після зустрічі. Так, Дар’я Максимова, яка обрала «Журналістику», запевняє: «Я отримала позитивні враження від знайомства, адже воно пройшло в надзвичайно дружній і теплій атмосфері. Найбільше запам’яталися розмови із старшокурсниками, поради для навчання та професійні жарти. Я обрала журналістику, бо хотіла б навчитися впливати на громадську думку та боротися за справедливість. Професія журналіста мене дуже приваблює, тож обрала її без вагань».

Своїми враженнями поділилася і Віталіна Павленко, яка навчається на спеціальності «Міжнародна журналістика»: «Знайомство дуже сподобалося, не очікувала, що студенти так тепло нас зустрінуть, а викладачі докладно розкажуть про те, що нас очікує. Довго не думала, яку професію буду обирати, бачу себе тільки в журналістиці! Від навчання очікую, звичайно, позитивних емоцій, але усвідомлюю, що цей шлях буде нелегкий».

Бажаємо нашим першокурсникам успіхів у навчанні, креативу та позитивних емоцій від університету!

Мирослав Лисович, студент 3 курсу спец. «Журналістика»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *