23  листопада 2021 року об 11:00 у комбінованому форматі офлайн/онлайн відбудеться фахова регіональна дискусія «Стандарти та саморегуляція: як зберегти якісну журналістику для суспільства?» від Комісії з журналістської етики у партнерстві з  кафедрою журналістики Ужгородського національного університету.

До участі в заході запрошуються керівники і журналісти ЗМІ Закарпатської області, викладачі і студенти, фахівці з питань взаємодії з медіа органів державної влади та місцевого самоврядування, суду, прокуратури, Національної поліції, члени Комісії з журналістської етики.

Модератори:

Андрій Куликов, співзасновник Громадського радіо, голова Комісії з журналістської етики;

Юрій Бідзіля, доктор наук із соціальних комунікацій, професор кафедри журналістики, декан філологічного факультету УжНУ.

Під час дискусії передбачено обговорення таких питань:

1. Роль саморегуляції медіа та Комісії з журналістської етики у формуванні репутації масмедіа (Оксана Романюк, директорка Інституту масової інформації (ІМІ), членкиня КЖЕ).

2. Взаємодія ЗМІ, суду, прокуратури, поліції та інших органів державної влади (Ігор Шинкарюк, заступник голови Закарпатської ОДА; Василь Пинзеник, заступник міського голови Ужгорода; Дмитро Безкровний, заступник начальника Територіального управління Служби судової охорони у Закарпатській області; Ернест Завадський, речник патрульної поліції Закарпаття; Катерина Хижняк, речниця Закарпатської обласної прокуратури).

3. Медіаландшафт Закарпаття: маніпулятивні явища крізь призму журналістської етики (Ярослав Гулан, представник ІМІ в Закарпатській області).

4. Репутація ЗМІ як інструмент формування і збереження довіри аудиторії (Євген Тичина, продюсер філії АТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція»; Мирослав Поляковський, менеджер філії АТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція»).

5. Якісна журналістика і монетизація ЗМІ: пошук балансу в українських умовах (Золтан Кулін, директор телеканалу «TV21 Ungvar», депутат міськради; Тетяна Вашаргелі, головна редакторка телеканалу «TV21 Ungvar»; Росана Тужанська, головна редакторка онлайн-журналу «Varosh»; Евеліна Гурницька, журналістка онлайн-журналу «Varosh», копірайтерка).

6. Особливості викладання медіаетики на відділенні журналістики (Василь Шаркань, доцент кафедри журналістики; викладачі, студенти відділення журналістики).

Вітається активна дискусія і додаткові запитання під час заходу.

Комісія з журналістської етики – орган саморегуляції роботи журналістів та редакцій, який дозволяє обговорювати та пропонувати шляхи вирішення конфліктних ситуацій, базуючись на єдиному стандарті роботи – Кодексі етики українського журналіста.

e-mail: [email protected]

Офлайн: м. Ужгород, площа Народна, 3,

Ужгородський національний університет

(мала зала вченої ради УжНУ)

Онлайн: на платформі Zoom. Покликання на Zoom – буде повідомлено додатково після реєстрації https://forms.gle/muHJLGxongMEc2ZHA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *