29 жовтня студентам та викладачам шести факультетів УжНУ презентували форум «Re: Open Zakarpattia 2021», який відбудеться 5–6 листопада та буде присвячений темі розвитку мультикультурних фронтирів України, соціальній згуртованості, протидії дезінформації. Учасниками онлайн-презентації, яку провела одна з організаторок, редакторка видання «Varosh» Росана Тужанська, стали й студенти відділення журналістики.

На початку онлайн-презентації виступила проректорка з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел, яка є амбасадоркою форуму, була серед спікерів минулого року. Вона наголосила на важливості заходу, закликала викладачів і студентів доєднатися до панельних дискусій, оскільки їхніми учасниками стануть авторитетні громадські діячі, політики, письменники, науковці, бізнесмени, які говоритимуть про проблеми і можливості Закарпаття.

Мета форуму, що відбувається вдруге та цьогоріч проходить під гаслом «Єдність у різноманітті», – знайти рішення проблем, що впливають на розвиток Закарпаття. Під час презентації Росана Тужанська розповіла про мету, візію, представила програму заходу, його промовідео та відповіла на запитання ужнівців.

Під час двох днів «Re: Open Zakarpattia» відбудеться 10 панельних дискусій, що стосуватимуться локального, національного та центральноєвропейського контекстів. Свою участь у форумі вже підтвердили українська письменниця Оксана Забужко, депутатка Європейського парламенту Віола фон Крамон, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергій Квіт, головна редакторка Української правди Сергіль Мусаєва та інші відомі діячі.

У зв’язку з пандемією на форумі будуть присутні лише спікери, для глядачів організють онлайн-трансляцію на «YouTube» та у «Facebook».

Віта Чулей, студентка відділення журналістики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *