Чекаєте на літо, але все ще не знаєте, чим його наповнити? Відповідь очевидна – музикою! Студентки відділення журналістики знають, які пісні налаштовують на відпочинок, створюють літню атмосферу й нагадують про все найкраще, що відбувається з нами в найтеплішу пору року. Тож пропонуємо добірку пісень від студенток-медійниць другого та четвертого курсів спеціальностей «журналістика», «реклама та зв’язки з громадськістю».

Тетяна Хасанова

Тетяна Хасанова радить додати до літнього плейлиста дві пісні. Перша – англійського співака Ed Sheeran – «Shape of you». «Хоч цей трек зовсім не про літо, не про відпочинок, а про любов, у мене він викликає спогади про спекотну пору, бо ми з друзями постійно слухали його, коли їздили відпочивати на кар’єр 2017 року. До того ж дуже часто саме влітку можна почути цю пісню по радіо. Вона має літній вайб, імовірно, цьому сприяє мелодія», – вважає студентка. Друга пісня належить американському реперу Lil Nas X і має назву «Old town road». У Тетяни вона асоціюється з літом, бо в липні 2019 була вожатою в дитячому таборі, де на дискотеках надзвичайно часто вмикали цю композицію. «Поняття не маю, про що вона. В англійських піснях не завжди звертаю увагу на слова. Коли випадково десь почую, одразу згадую літо 2019 р. Трек дуже драйвовий. Напевно, саме цей критерій є головним для мене, бо влітку хочеться слухати щось веселе, запальне, те, під що добре танцювати», – поділилася думками Тетяна.

Ольга Барановська

Ольга Барановська пропонує звернути увагу на пісню шведського електронного дуету «Axwell Λ Ingrosso» – «More Than You Know». «Ця пісня асоціюється з літом, бо вона сповнена особистих емоцій та чудових спогадів. Завжди рятує від сумного настрою», – зазначила студентка.

Ольга Сабовчик

Ольга Сабовчик додала до літнього плейлиста дві пісні гуртів «EXO» – «Ko Ko Bop» та «Don’t fight the feeling». Дівчина переконана, що перша композиція точно підходить для вечірки теплого літнього вечора: «Всі уже розслабилися і саме цей трек може трошки розбудити народ своїм класним бітом і лірикою. Щодо другої пісні, це дуже драйвова, весела й літня композиція. Вона ідеально підходить для прогулянки. Трек, під який класно танцювати та просто відпочивати. А ще мені подобається кліп та образи виконавців у ньому».

Ярослава Середич

Ярослава Середич розповіла, що з літом у неї асоціюється пісня виконавиці Lana Del Rey «Summertime Sadness»: «Цей трек нагадує мені про літо та відпочинок, навіть попри те, що насправді співачка розповідає в ньому про самогубство подруги».

Дарина Пітра

Дарина Пітра радить послухати класику – пісню американського рок-гурту «Kansas» «Carry On Wayward Son». Розповіла, що влітку минулого року захопилася серіалом «Надприродне» та завжди дивилася його після роботи. Ця пісня лунала у стрічці, дуже сподобалася й справді асоціюється з літом: спокійна і драйвова одночасно.

Тетяна Проданець

Тетяні Проданець про літо нагадує пісня Скрябіна «То моє море». Проте ця композиція їй більше подобається у виконанні співачки Сестрички Віки (справжнє імʼя – Віка Врадій). Студентка знає й історію музичного твору: «Андрій Кузьменко подарував цю пісню молодій виконавиці, яка заспівала її на одеському музичному фестивалі «Попсо-Франко» у 1993 році. Композиція викликає в мене особисті переживання: змушує замислюватися над перешкодами, що трапляються житті, яке автор порівнює з морем. Хоч вірші та мелодія не є веселими, проте я завжди вмикаю собі цю пісню улітку, особливо коли відпочиваю біля моря. Тоді у мене виникає відчуття непереборної ностальгії, коли можна було послухати виконання пісні наживо. Це парадоксально, бо сумую, наче за молодістю, яку прожила, хоч 90-ті роки – це юність моїх батьків».

Такий цікавий мікс радять студентки-медійниці. У плейлисті – українські й закордонні композиції різних музичних жанрів. Із такою музичною добіркою ваше літо точно буде вдалим! Пропонуємо послухати плейлист.

Віталій Лендьел, студент відділення журналістики

Головне фото з сайту ua.depositphotos.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *