Студенти різних підрозділів вишу, які володіють словом, уміють писати тексти, можуть узяти участь у конкурсах і одержати цінні подарунки.

Конкурс «Зелене Закарпаття»

Для участі в конкурсі потрібно написати аналітичну статтю на екологічну тематику, яка би висвітлювала успіхи чи проблеми лісового господарства Закарпаття. До участі не приймаються короткі замітки.

Прийом робіт триває з 25 квітня до 25 травня. Обсяг – не менше одного друкованого аркуша A4 формату. Матеріали можна передати до організаційного комітету  через доцента кафедри журналістики філологічного факультету УжНУ, заступника голови Закарпатської організації Національної спілки журналістів Закарпаття Володимира Тарасюка та надсилати на електронні адреси: [email protected], [email protected] із темою: «На конкурс «Зелене Закарпаття». Обов’язково зазначити ім’я, прізвище, вік, курс та телефон.

Організатори: Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства, Інформаційне агентство «Закарпатський інформаційно-діловий оглядач» (ЗІДО), ГО «Центр Закарпатських розслідувань» ЦЕЗАР, кафедра журналістики філологічного факультету УжНУ, Закарпатська обласна організація Національної спілки журналістів України.

Нагородження переможців відбудеться 6 червня, у День журналіста України. Винагорода: третє місце – 2 тис. грн., друге – 3 тис. грн., перше – 5 тис. грн. Також переможці отримають запрошення на подачу документів для вступу до Закарпатської обласної організації національної спілки журналістів України.

Конкурс на краще фактчек-розслідування

Це конкурс для студентів факультетів та кафедр журналістики вищих навчальних закладів України. Теми статей – заяви публічних осіб (політики, громадські активісти тощо) регіонального рівня. Наприклад, питання місцевого бюджету, інвестицій, податків, освіти та інше, що є важливим для життя конкретного регіону.

Участь у конкурсі можуть брати тексти, основою яких є перевірка фактів у заявах / твердженнях / інтерв’ю представників органів місцевої влади, інших лідерів громадської думки у регіонах, які були опубліковані у місцевих електронних або друкованих ЗМІ.

Умови: робота повинна містити не менше трьох і не більше п’яти тез-заяв з одного публічного виступу (інтерв’ю спікера, участь у ток-шоу, заява на конкретну тему тощо). Автор самостійно вибирає спікера та тематику заяв. Має бути аргументація чому саме ці заяви вибрав автор. Обсяг: мінімально 2 000 та максимально 5 000 знаків із пробілами.

Конкурс проводить Асоціація з міжнародних питань (АМО, www.amo.cz) в рамках проекту «Посилення громадського контролю в регіонах України ІІ» за підтримки Міністерства закордонних справ Чехії.

Матеріали надсилати доцентові кафедри журналістики УжНУ Володимирові Тарасюку. Докладну інформацію про конкурс можна знайти на головній сторінці сайту www.checkregion-ua.info/.

Конкурс «Есе про все-2019»

Конкурс для всіх студентів УжНУ, які вміють гарно писати, нестандартно висловлювати власні думки. Вимоги до есе – актуальна тема, оригінальний виклад матеріалу, цікавий заголовок. Обсяг – не більше двох друкованих аркушів А 4 формату, Times New Roman, 14-ий розмір шрифта в 1,5 інтервала. Подавати роботи можна до 6 травня Тетяні Лесюк (студентці ІІ курсу відділення журналістики) та Володимиру Тарасюку (доценту кафедри журналістики, головному редактору газети «Погляд»).

Нагородження переможців відбудеться 7 травня о 14.00 у редакції газети «Погляд».

Яна Созанська, Кароліна Бучковська

Фото MILKOV?unsplash.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *