18 жовтня в Ужгородському національному університеті відбувся благодійний ярмарок до 78-го Дня народження університету. Студенти різних факультетів та спеціальностей згуртувалися для однієї мети – зібрати кошти для здобувачів освіти, які воюють у лавах ЗСУ.

Ініціювали захід ужнівці з біологічного, медичного, математичного та фізичного факультетів, згодом до їхнього задуму приєдналися інші студенти. Вони продавали випічку, зокрема тістечка та булочки, печиво з передбаченнями, гарячі напої, а також хендмейд-вироби з бісеру, іграшки тощо. За донат всіх охочі могли зіграти в гру «Лопни кульку і дізнайся майбутнє!», взяти участь в аукціоні, лотереї з найрізноманітнішими призами, зробити фото з лицарями чи послухати пісні під гітару.

На ярмарку був присутній проректор з науково-педагогічної роботи, доктор фізико-математичних наук Ігор Король. Він переконаний, що такі заходи потрібно проводити частіше: «Благодійні ініціативи варто організовувати постійно, адже в країні війна, і хто, як не ми, зможемо допомогти нашим військовим. УжНУ постійно організовує збори на підтримку ЗСУ – під час перегляду фільмів, різних подій, що відбуваються на факультетах, де кожен виявляє свій креатив. Новий досвід та нові друзі – це те, що ми отримуємо на таких заходах. Вони урізноманітнюють наше життя і кожен маленький внесок наближає нас до Перемоги».

Голова студентської ради, третьокурсник факультету математики та цифрових технологій Станіслав Скорондяк – однин із організаторів ярмарку з нагоди Дня народження УжНУ. Він відзначив  активність всіх студентів, особливо першокурсників.

«Ярмарок наповнює студентське життя емоціями, але щоб організувати такий захід, потрібно налаштуватися на командну роботу, тому студенти різних факультетів і спеціальностей організувалися в групи, разом готували, вигадували конкурси, пісні, – це неабияк згуртувало. Всі ми працюємо заради однієї мети – Перемоги, тому сили спрямовані саме на збір коштів для ЗСУ і допомогу нашим воїнам», – розповів Станіслав.

Своїми враженнями від ярмарку поділилася студентка 1 курсу факультету здоров’я та фізичного виховання, спец. «Терапія та реабілітація» Анастасія Гонак: «Коли я вступила сюди, то не думала, що тут буде проводитися стільки цікавих заходів. Цей ярмарок виявився надзвичайно атмосферним. Ми отримали купу позитивних емоцій, як тільки на нього потрапили! Студенти грали на гітарі та співали пісні, продавали тістечка, які самі зробили, і це справді вражає. Мені дуже подобається, що УжНУ проводить такі заходи, заохочує до активного студентського життя та допомагає нашим військовим».

Спільними зусиллями ужнівці зібрали 24 073 тисячі для захисників. Цей день об’єднав студентів, викладачів університету та показав, що разом ми сила.

Таміла Рахівська, Вероніка Межуєва, студентки 1 курсу спец. «Журналістика»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *