11 березня студенти-журналісти, рекламники і піарники другого та третього курсів побували на радіо «Тиса FM», телеканалі «UA: Закарпаття», що входять до філії ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція».

Екскурсія відбулася в межах дисципліни «Теорія і методика журналістської творчості (радіо)». Оскільки в магістрантів першого курсу в той час тривала педагогічна практика, студент магістратури Данііл Самсонов проводив заняття з цієї дисципліни і допоміг організувати та провести екскурсію на Суспільному радіо й телебаченні. Навчання на відділенні журналістики він поєднує із веденням програми «Ранок з UA: Закарпаття».

Під час екскурсії студенти почули розповідь про заснування радіо й телебачення на Закарпатті, побачили експонати різних років – камери, касети, мікрофони тощо. Побували у великій студії телеканалу, де знімали багато програм колишнього державного телеканалу і звідки виходять теперішні програми Суспільного мовника «UA: Закарпаття».

На радіо «Тиса FM» журналісти, рекламники й піарники познайомилися з ведучими програм та керівником творчої групи «Радіо» на Суспільному Антоном Микуланинцем, які розповіли про особливості роботи радіостанції. Як виявилося, прямий ефір – це не так легко, як може здатися на перший погляд, а правильний тембр голосу – ще не запорука успіху. Студенти ставили запитання про особливості вибору музичних треків та складнощі для новачків. Працівники радіо зазначили, що високий професіоналізм радіожурналіста охоплює вміння оперативно інформувати, відгукуватися на актуальні проблеми, правдиво узагальнювати їх. Головна перешкода кожного радіожурналіста-новачка – страх говорити, а точніше – сказати не те.

Після відвідин радіо студенти побувати в нюзрумі новинної програми Суспільного, де спостерігали за роботою журналістів, підготовкою чергового випуску програми, а також завітали в режисерську апаратну.

Загалом екскурсія на теле- й радіостудію, спілкування з ведучими справили приємне враження, адже майбутні журналісти, рекламники й піарники змогли побачити творчий процес зсередини. Студенти залишилися задоволені й мотивовані на нові досягнення.

Дар’я Гарайда, студентка відділення журналістики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *