20 років тому в Ужгородському національному університеті вийшов перший випуск університетської газети «Погляд». З тих пір світ побачили понад 220 її випусків і понад 500 авторів написали в «Погляд» не менше 7000 публікацій

В останній день лютого у читальному залі наукової бібліотеки УжНУ відбулося святкове засідання прес-клубу молодого журналіста «Медіаперспективи» з нагоди ювілею єдиної університетської газети.

Одним із головних винуватців свята став незмінний редактор газети Володимир Тарасюк, який під час вступного слова звернув увагу на три найпоширеніші запитання упродовж усіх років існування видання: «Чи важко?», «Чи цікаво?», «Чи потрібно?» та коротко розповів про радощі й труднощі створення «Погляду».

З вітальними словами виступили проректори університету Мирослава Лендьел та Дмитро Сойма, які пообіцяли підтримувати та допомагати за будь-якої потреби, а також декан філологічного факультету Галина Шумицька, завідувач кафедри української літератури Валентина Барчан, завідувач кафедри журналістики Юрій Бідзіля.

Оскільки у розбурханому морі медіаринку «Погляд» нагадує човен, у якого завдання – «допливти», із пісенним дарунком «Човен» виступила першокурсниця філфаку Раїса Ізотова. А «Медіацентр» та «Творче об’єднання 24» створили відеоролик про життя газети.

Привітала видання і всю редакцію перша художниця-верстальниця «Погляду», доцентка кафедри журналістики Леся Поліха, яка вручила Володимиру Тарасюку символічний подарунок – картину, виконану у техніці стрінг-арт, створену власноруч.

Варто зазначити, що протягом 20 років газета нерідко змінювалася, але цей рік став особливим. Під час святкування Володимир Тарасюк представив новий дизайн «Погляду», розроблений його сином Юрієм.

Приєдналися до привітань «Погляду» відомий журналіст Андрій Куликов, голова Закарпатської обласної організації НСЖУ Віталій Мещеряков, директор інформаційно-видавничого центру УжНУ Василь Ільницький, декан факультету іноземної філології Михайло Рошко, доцентка кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи Марія Кухта, доцентка кафедри словацької філології Тетяна Ліхтей та голова профбюро викладачів і співробітників університету Тамара Суран.

Приємним закінченням урочистостей стала гумористична сценка від першокурсників-журналістів, заснована на реальних подіях.

А під час неформальної частини святкування працівники газети, викладачі, студенти ласували смаколиками і спілкувалися про майбутнє «Погляду», адже попереду у видання багато цікавого, чи не так?

 

Вікторія Кенідра, фото Анатолія Футинця

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *