… А студентська газета «Погляд» відзначить 20-річчя!

28 лютого на відділенні журналістики УжНУ відбудеться майстер-клас у межах проекту «Сприяння етнічній толерантності в Закарпатті шляхом запуску мультимедійної платформи», а також святкування 20-річчя студентської газети «Погляд».

О 10.00 у прес-клубі молодого журналіста «Медіаперспективи» (ауд. 406) розпочнеться майстер-клас журналіста, редактора, радіоведучого, телеведучого, медіаексперта, медіатренера, співзасновника «Громадського радіо» Андрія Куликова «Робота журналіста в умовах збройного конфлікту: поблизу бойових дій і на мирній території». Медійник завітає до УжНУ завдяки проекту під егідою Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні  «Сприяння етнічній толерантності в Закарпатті шляхом запуску мультимедійної платформи».

О 14.00 у читальному залі Наукової бібліотеки УжНУ відбудеться святкування 20-річчя студентської газети «Погляд». Це періодичне видання стало своєрідною творчою лабораторією, хорошим стартом на шляху до підкорення журналістського олімпу для кількох поколінь студентів відділення журналістики, а також представників інших підрозділів УжНУ. Практикуючись у своїй газеті, юнаки й дівчата досконало вивчають усі стадії випуску газети й журналістської праці загалом, починаючи зі збору матеріалу та завершуючи друком видання і його розповсюдженням.

Запрошуємо журналістів, представників різних громадських організацій та всіх зацікавлених.

Адреса: м. Ужгород, вул. Університетська, 14, аудиторія 416

Тел. 050-995-30-48

Ел. адреса: [email protected]

Довідка

Перший номер газети «Погляд» вийшов у січні 1999 року. Від часу заснування періодичного видання його редакційний склад неодноразово змінювався. Утім часопис неодмінно асоціюється зі студентами відділення журналістики, які є основними його творцями. Головний редактор газети – доцент кафедри журналістики, член Національної спілки журналістів України, лауреат кількох всеукраїнських журналістських конкурсів та Золотої медалі української журналістики В.Ю.Тарасюк (від часу заснування газети й донині).

Газета «Погляд» була відзначена грамотою за участь у І Всеукраїнській виставці студентських мас-медіа та в Міжнародній науково-практичній конференції «Студентські мас-медіа в Україні: реалії та перспективи розвитку» (Запоріжжя, 2007), посіла 3 місце у всеукраїнському конкурсі студентських засобів масової інформації (Запоріжжя, 2008), стала лауреатом обласної Почесної відзнаки «Оберіг Срібної Землі» (Ужгород, 2008), нагороджена Закарпатським обласним управлінням у справах інформаційної політики за внесок у підготовку журналістських кадрів та іншими нагородами.

Громадська організація «Медіа перспективи», членами якої є викладачі та студенти відділення журналістики УжНУ, реалізує проект «Сприяння етнічній толерантності в Закарпатті шляхом запуску мультимедійної платформи». На її базі здійснюється інформування та навчання (тренінги, лекції, семінари, майстер-класи, презентації) молодих фахівців.

У межах проекту створили мультимедійну платформу «Media Vista», діяльність на якій в основному спрямована на забезпечення інформаційних потреб представників різних етносів Закарпаття, дотримання етичних норм журналістами, підвищення ефективності співпраці громадських організацій та ЗМІ тощо. Крім того, проект допоможе поліпшити якість закарпатських медіа, реалізувати завдання сучасної медіаосвіти, підготувати студентів-журналістів до роботи в багатонаціональному середовищі за визнаними світовими, зокрема загальноєвропейськими професійними стандартами.

Фото з Вікіпедії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *