На початку повномасштабної війни засновник, президент ГО «Грузинська діаспора Закарпаття» Роберт Натрошвілі переїхав до Ужгорода. Чоловік народився в місті Зуґдіді, на заході Грузії. 43 роки проживає в Україні. Тимчасово мешкає в гуртожитку УжНУ, де навчає студентів вокалу, грузинським пісням та заснував музичний гурт «Голоси поколінь».

До гурту входять студенти і школярі Михайло Осташкін, Уляна Глушко, Марина Городенчук. Молодь цікавиться  грузинською культурою, прагне доторкнутися до мистецтва і глибше вивчити традиції та історію. «Голоси поколінь» беруть участь та організовують міські, обласні заходи, тематичні свята, приурочені важливим датам, подіям, пов’язаним із Грузією.

Громадська організація «Грузинська діаспора Закарпаття» зареєстрована 28 червня 2022 року. Її діяльність спрямована на популяризацію грузинської культури, історії, а також  на гуманітарну допомогу, підтримку українців під час війни.

В кімнаті Роберта в гуртожитку висить грузинський та український прапори, однаково дорогі для нього. Також має прапори ЄС і США, які надають величезну підтримку Україні. Виїжджати чоловік не планує, хоч має таку можливість – його син багато років проживає у штатах, неодноразово запрошував до себе.

Р. Натрошвілі називає себе грузином за національністю, але з українською душею. Чоловік всіляко підтримує Україну, допомагає військовим, проводить благодійні концерти та переконаний, що Господь захищає нашу державу!

Каже, що грузини та українці мають схожі патріотичні гасла: «Слава Грузії! – Слава Героям!» та «Слава Україні! – Героям Слава!».

Історію Роберта Натрошвілі дивіться у відео, яке ми підготували в рамках «Спецпроєктів мовами нацспільнот» від ГО «Інтернюз-Україна».

Під час репетиції учасники музичного гурту виконали пісні «Цира (груз. – дівчина)» та «Тбілісо» (груз. – пісня про Тбілісі)».

Редактор, керівник проєкту – Євген Соломін

Коректура  – Алла Соломіна

Сценарій, координація – Наталія Толочко

Зйомка, монтаж – Микита Лісовець, Микита Пацаловський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *