Декан філологічного факультету, доктор наук із соціальних комунікацій, професор кафедри журналістики Юрій Бідзіля включений до складу експертної ради МОН з питань атестації наукових кадрів з філологічних наук та з соціальних комунікацій.

Загалом у цій раді працюватиме 14 членів, зокрема призначений голова, заступник і вчений секретар. Щодо географії науковців, є представники університетів Києва, Харкова, Донецька, Маріуполя, Запоріжжя, Дніпра, Чернівців, Луцька, Ужгорода, Івано-Франківська.

Експертні ради почали формувати згідно з наказом МОН від 24 жовтня цього року «Про утворення експертних рад Міністерства освіти і науки України з питань атестації наукових кадрів». Передував цьому наказ МОН «Про затвердження Положення про експертну раду Міністерства освіти і науки України з питань атестації наукових кадрів»

Відповідно до Положення, «експертна рада є дорадчим органом МОН, що утворюється для розгляду питань, пов’язаних з присудженням наукового ступеня доктора наук, проведення експертизи захищених дисертацій, у тому числі з урахуванням звернень фізичних (юридичних) осіб, щодо їх наукової якості та їх відповідності встановленим вимогам».

Персональний склад рад на конкурсній основі відбирає Міністерство освіти і науки України за низкою критеріїв, серед яких науковий ступінь доктора наук, участь у підготовці та атестації наукових кадрів, наявність достатньої кількості публікацій у базах даних WoS та Scopus.

Згідно з наказом МОН від 2 грудня 2022 року, крім Юрія Бідзілі, до складу експертних рад включені ще четверо науковців УжНУ: Надія Бойко, доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри клініко-лабораторної діагностики та фармакології; Ярослав Лазур, доктор юридичних наук, професор, декан юридичного факультету; Костянтин Румянцев, доктор медичних наук, професор, професор кафедри хірургічних хвороб медичного факультету; Іван Чопей, доктор медичних наук, професор, декан факультету післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки.

Вітаємо науковців і бажаємо їм плідної роботи в складі експертних рад на благо України!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *