Ужгородський національний університет любить знайомитися зі своїми майбутніми абітурієнтами, тому час від часу на окремих факультетах вишу влаштовують дні відкритих дверей для школярів різних регіонів Закарпаття. Відділення журналістики цьогоріч вирішило відійти від традиційних канонів і організувати для юних юних талантів не просто день відкритих дверей, а справжнє свято з цікавими та пізнавальними завданнями, під час яких на майбутніх акулят пера чекали несподіванки. 

До найбільшого вишу Закарпаття завітали майже три десятки вихованців гуртків журналістики: Мукачівського центру дитячої та юнацькї творчості, Падіюну, Ужгородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням англійської мови а також Ужгородської гімназії. Прийшли й зовсім маленькі, проте вже впевнені в собі й доволі амбіційні школярі, які знають, чого хочуть від життя.

Відкривав день відкритих дверей т.в.о. завідувача кафедри журналістики, доцент Євген Соломін, який привітав школярів, подякував їм за участь і коротко розповів про професію журналіста. Модераторами презентаційної частини заходу стали другокурсниці-журналістки Ірина Неменуща та Тетяна Лесюк. У своєму виступі дівчата зосередили увагу на тому, чим живе відділення, а також розповіли гостям про університетську газету «Погляд», прес-клуб молодого журналіста «Медіаперспективи», телерадіостудію, онлайн-ресурс «Медіацентр УжНУ».  Не забули й організацію дозвілля на відділенні: згадали про «Міс філологічного факультету» та фестиваль «Інформаційна миска», що проводиться для згуртування студентів і викладачів.

Після короткого екскурсу в життя відділення журналістки передали слово студенткам-четвертокурсницям спеціалізації «Реклама та зв’язки з громадськістю». Одягнувшись у геловінські костюми, «8 бешкетниць» оригінально розповіли про спеціалізацію «Реклама та зв’язки з громадськістю». Студентки подарували школярам цукерки з передбаченнями, а ще показали відеоролик про свою професію, який відзняли разом з академнаставником Віталієм Завадяком. До слова, спеціалізація «Реклама та зв’язки з громадськістю» в Ужгородському національному університеті є порівняно новою. Тут навчається чотири покоління бакалаврів, а цьогорічні випускники будуть першими дипломованими рекламістами і піарниками.

Після презентаційної частини юні журналісти пішли на міні-екскурсію редакціями «Медіацентру» й «Погляду», телерадіоцентру. Тут школярам розповідали про специфіку роботи редактор газети «Погляд» Володимир Тарасюк, заступник редактора «Медіацентру» Віталій Завадяк, завідувач телерадіоцентру Валерій Ковач, четвертокурсник Богдан Зілінець, а ще дозволили спробувати себе у ролі телевізійного журналіста чи радійника. Вихованці гуртків охоче начитували підготовлені тексти, розповідали свою біографію перед камерою, оригінально відповідали на запитання: «Чому хочете бути журналістом?». Теле- й радіовиступи школярам змонтували та подарували на згадку.

Загалом для гостей День відкритих дверей в УжНУ виявився дуже насиченим. Юні медійники продемонстрували свої знання й здобули цікавий досвід у журналістиці. Упевнена, вони дізналися багато нового і вже за кілька років стануть студентами відділення журналістики УжНУ!

Більше фото – за лінком.

 

Кароліна Бучковська, студентка відділення журналістики УжНУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *