Напередодні новорічно-різдвяних свят на філологічному факультеті лунали привітання, колядки, пісні у виконанні студентів і університетської чоловічої хорової капели «Боян».

У гості до філологів завітали проректори Мирослава Лендьел та Ігор Король, начальниця центру гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування УжНУ Марія Яцьків.

Із вітальним словом до всіх присутніх звернулася декан Галина Шумицька: «Цей рік для нашого факультету був надзвичайно плідним. Ми провели три міжнародні конференції, одна з яких студентська, за сприяння ректорату та закордонних партнерів замінили всі вікна на поверсі, відкрили новий комп’ютерно-лінгафонний кабінет, оновили деякі аудиторії…».

Колектив також щиро привітали Ігор Король та Мирослава Лендьел, побажали найголовнішого для людини: здоров’я, кохання, щастя.
Чудовим сюрпризом став новорічний вертеп, який підготували студенти під керівництвом завідувачки навчально-дослідницької лабораторії української літератури і фольклору Закарпаття, доцентки кафедри літератури Оксани Тиховської. Вразили юні філологи колядками, цікавими образами, щирими емоціями.

Відтак виступили й студенти спеціалізацій «Чеська мова та література», «Словацька мова та література». Приємно було чути поряд з українською чеську і словацьку мови. Різдвяні вітання ще раз довели близькість наших культур.

Чудовим завершенням факультетського свята став виступ відомої університетської чоловічої хорової капели «Боян». Незабутнє враження на аудиторію справило професійне виконання новорічних та різдвяних пісень (у супроводі баяну) під керівництвом запального, емоційного диригента. Насамкінець співголова профбюро викладачів філологічного факультету, доцентка кафедри української мови Алла Галас від імені усіх присутніх висловила подяку «Бояну» за емоції, які викликали колядки у їхньому виконані.

Вікторія Кенідра, фото, відео Віталія Завадяка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *