27 листопада у прес-клубі молодого журналіста «Медіаперспективи» відбулося засідання «Їжак UA» – перший закарпатський інтернет-телеканал: перспективи для студентів поліетнічного регіону».

Зі студентами зустрівся тележурналіст, політолог, автор та засновник «Їжак UA» Анатолій Костюх. Організували тренінг у рамках проекту «Сприяння етнічній толерантності в Закарпатті шляхом запуску мультимедійної платформи», реалізованого за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Відкривав засідання завідувач кафедри журналістики Юрій Бідзіля, який, серед іншого, зазначив:  «Сьогодні в гості завітав ваш потенційний роботодавець та колега Анатолій Костюх. Ви можете брати участь у спільних проектах, використовувати можливості інтернет-телеканалу. Закарпаття  є поліетнічним краєм, бачимо, що тут відбувається, тому долучайтеся і до роботи з платформою «Media Vista».

Після цього журналіст Анатолій Костюх розповів про можливості та перспективи розвитку власного проекту, який можна реалізувати незалежно від політичних переконань і поглядів певної редакції. Інтернет-телеканал, як зазначає спікер, є хорошою альтернативою телебаченню. Оскільки інтернет-версія каналів подає інформацію оперативніше і без цензури.

«Змінився світ, тому нам потрібно змінюватися разом із ним. Якщо ми не будемо встигати за змінами, нікому не будемо потрібні», – вважає журналіст.

У ході тренінгу Анатолій зімпровізував міні-студію та залучив студентів 3 курсу до запису інтерв’ю. Тим самим продемонстрував, що створювати телевізійний продукт може кожен журналіст, використовуючи бюджетну техніку. У такий спосіб можна втілювати авторські ідеї у співпраці з мінімальним колективом. Крім цього, Анатолій порадив, як шукати інвесторів для реалізації проектів.

Наприкінці зустрічі засновник «Їжак UA» запросив юних медійників до співпраці та наголосив, що це стане хорошою практикою для подальшої реалізації себе у цій сфері. На завершення доцент кафедри журналістики Володимир Тарасюк закликав журналістів скористатися можливістю співпраці з «Їжак UA», аби «спробувати себе у кадрі».

Олександра Костьо, Тетяна Лесюк, студентки відділення журналістики. Фото Вікторії Кенідри

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *