7 листопада в мистецькому центрі «ILKO Gallery» відкрилася виставка графічних робіт угорської художниці Каталін Голло «Рівновага». Мисткиня представила 77 картин, написаних аквареллю, гуашшю та спеціальною тушшю.

  Захід відкривали поважні гості: консул Генконсульства Угорщини в Ужгороді Андрея Фюлоп та заслужений художник України Іван Ілько, який так схарактеризував виставку художниці: «Це невеличка реалізація нашої мрії. Мрії, яка відкриває нам у мистецтво нові дороги та горизонти». Сама ж Каталін Голло під час відкриття експозиції стримано та небагатослівною подякувала присутнім за увагу до її творчості.
  Пані Каталін займається графікою з 1986 року, а на виставці в Ужгороді представила 77 робіт, написаних аквареллю, гуашшю та спеціальною тушшю. Картини пронизані філософською тематикою. Роботами художниця відобразила своє розуміння світу, що відчувається і в назвах картин «Хаос та порядок», «Метаморфоза», «Роль», «Музика», «Спогади»…
  Графічні роботи Каталін Голло вражають поєднанням технік, штрихів та кольорів. Це робить їх вишуканими та промовистими. Кожен зможе знайти у цих творіннях щось близьке собі. В автобіографічній довідці про Каталіну Голло йдеться, що лінії малювання для неї – це щастя, джерело радості: «Рисунок – це моя пристрасть. Мої малюнки показують мій найглибший внутрішній світ. Вони – це розповідь у картинках, крізь які вправний графолог дізнається про мене все».

  Назва виставки «Рівновага» зумовлена, за словами мисткині, «потребою досягнення рівноваги у житті. Адже вона допомагає виходити зі скрутного становища, приймати важливі рішення і в першу чергу – жити».

  Каталін зізналася, що над однією картиною може працювати і 10 хвилин, і декілька місяців. Найцінніша робота для неї – «Сімейні зв’язки», адже вона складається з вирізаних фрагментів старих фотографій родичів.

  Виставка угорської художниці «Рівновага» триватиме до 18 листопада (щодня, крім понеділка). Вхідний квиток коштує 30 гривень, для студентів – 20.

Богдан Зілінець, студент відділення журналістики УжНУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *