Журналістська родина на «Скалці» варила бограч, розважалася і змагалася у конкурсах. Сьомий фестиваль «Інформаційна миска» зібрав студенів різних курсів для відпочинку і спілкування у неформальній атмосфері.

Цьогоріч п’ять команд журналістів, рекламістів та піарників змагалися у спортивних, інтелектуальних і кулінарних конкурсах. Увесь день  працювала партизанська пошта, де всі охочі могли поділитися думками та побажаннями. Молодь була надзвичайно активною, добряче відпочила. Ще й отримала винагороду – вихідний наступного дня.

Організовує «Інформаційну миску» з самого початку її заснування викладач відділення журналістики Віталій Завадяк, який колись був ініціатором цього фестивалю. Зазначає, що студенти люблять фестиваль, але, на жаль, не виявляють ініціативи напередодні організації. «Цього року я втомився. Приблизно на 70% впевнений у тому, що це була одна із останніх «Інформаційних мисок». Час покаже, але десь вона вже налягає пластами, хочеться мати підтримку не тільки своїх колег з кафедри журналістики, а насамперед від студентів. Однак вони чекають, поки їм все готове дадуть у руки, і це вже набридає», – розповів Віталій Завадяк.

Доцент кафедри журналістики, ведучий «Інформаційної миски» Володимир Тарасюк вважає фестиваль важливим для наставників і студентів: «Мета цього фестивалю відпочити, здружитися, пізнати один одного. А будемо знати один одного  ?  станемо монолітнішими, єднішими».

Володимир Тарасюк спільно зі своїм колегою по кафедрі, доцентом Євгеном Соломіним, запропонували студентам спортивні, інтелектуальні конкурси, у яких вони радо змагалися на спритність, кмітливість, силу.

Викладач кафедри журналістики Наталія Толочко також переконана, що «Інформаційна миска» дуже згуртовує студентів і викладачів: «Це важливий, класний, цікавий захід на відділенні журналістики. Чудово, коли є можливість усім разом зібратися в одному місці, особливо, у таку гарну погоду. Зготувати бограч чи іншу страву на вогні, позмагатися у різних конкурсах. Це дуже запам’ятовується».

Вперше «Інформаційну миску» зсередини побачила першокурсниця Діана Шарко. Дівчина в захваті від поїздки. На її думку, «Скалка» допомогла краще познайомитися з одногрупниками. А ще поспілкуватися зі старшими курсами, та подолати певний бар’єр у спілкуванні з викладачами.

А четвертокурсниця Ольга Брайлян варить бограч уже втретє. Дівчина впевнена: такі виїзди всією журналістською родиною УжНУ дуже цікаві. Ольга підкреслила: «Інформаційна миска на відділенні журналістики – це шалені емоції, смачний бограч. Тут поєдналося усе, що треба: музика, розваги та смаколики. Тому всі чинники сприяють гарному відпочинку».

У кожному з конкурсів під час фестивалю визначили переможців. Найсмачніший бограч зварила команда третьокурників «Перчик чилі», а серед других страв переможцем стала команда рекламістів «Бур’ян».

Незважаючи на конкурсну складову свята, в «Інформаційній мисці» все ж не так важливі перемоги, як чудовий відпочинок. І цьогоріч він вдався! З гарним настроєм поверталися додому як викладачі, так і студенти. Крім цього, «Інформаційна миска» стала доброю нагодою набратися нових сил, бо ж попереду модулі!

 

Тетяна Лесюк, Олександра Костьо, студентки відділення журналістики УжНУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *